Energie Gezondheid

Tip van Energieloket Salland: De studiekamer mag wel wat kouder

Onderzoek wijst uit dat studeren bij een iets lagere temperatuur beter gaat. Je bespaart dus energie met een beter studieresultaat. Voor die conclusie hoef je niet door te leren.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als je de luxe hebt een nieuw huis te bouwen of een bestaand huis her in te richten, bedenk dan dat het prettig is dat de ruimtes waar je overdag leeft veel licht en zon binnen krijgen. Een ruimte waar je in de avonduren studeert of werkt mogen best iets donker en koeler zijn. Gezien de tijden dat je er bent moet je toch licht aan. En te warm is helemaal niet aangenaam.

Bedenk ook dat je een ruimte waar je niet de hele, of iedere dag bent, niet permanent verwarmt. Het is goedkoper daar even een elektrisch kacheltje neer te zetten.

Je moet wel voldoende licht hebben in de werkruimte. LED is daarbij het goedkoopst, je kunt het ook het best op de plek krijgen waar je het hebben wil. Je kunt bij wijze van spreken zelfs een LED-lampje boven op je studieboek klemmen om de pagina’s te verlichten.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.