Energie Klimaat Milieu

Tip van Energieloket Salland: De koelkast is geen voorraadkast

Wat in de supermarkt niet koel bewaard opgeslagen staat, dat kan thuis ook buiten de koelkast. Zo logisch is het uiteindelijk.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Denk er goed over na wát je in de koelkast zet: het is geen voorraadkast maar een koelkast immers.

Als je zo hier en daar stiekem eens in de koelkast loert, zie je vaak dat die logische keus niet overgenomen wordt. Drie flessen wijn bijvoorbeeld. Tenzij je wel een heel zware drinker bent is één fles ook wel genoeg. Komt bij dat je wijn vaak op kamertemperatuur drinkt!

Koekjes zie je ook wel eens in de koelkast. En eieren. Die blijven daar heus niet langer houdbaar.

Een kleinere koelkast is een goedkopere koelkast.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.