Energie Klimaat Milieu

Tip van Energieloket Salland: De koelkast hoeft niet koeler dan koel

De koelkast stel je in op 4 graden. De vriezer op -15. Dat is koud zat.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Tegenwoordig zijn koeler en vriezer vanaf de fabriek al ingesteld op de juiste temperatuur. Niks meer aan doen is wel het beste. Waarom niet? Omdat spullen die in de koelkast moeten koud genoeg bewaard blijven bij 4 graden. En als je dingen in wil vriezen is 15 graden onder nul al heel wat. Dat zou zelfs nog wel een beetje minder diep gevroren kunnen, maar van de andere kant: als iets ingevroren is verandert de temperatuur van dat product niet zo makkelijk meer.

Bedenk wel dat je geen warme spullen in koeler of vriezer stopt. Laat overgebleven eten eerst even afkoelen op het aanrecht en zorg er ook voor dat in te vriezen goederen eerst een zo laag mogelijke temperatuur hebben. Leg ze bijvoorbeeld eerst even in een koele ruimte in je huis.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

1 reactie

Klik hier om een reactie achter te laten