Energie

Thuisbaas: Je huis energieneutraal maken, wat kost dat?

Van het gas af gaan, dat lijkt een hele tour, maar ‘Thuisbaas’ rekent voor dat je het nu al kunt doen, zonder extra kosten. Je moet kiezen voor een slim isolatie-pakket en weloverwogen nieuwe apparatuur aanschaffen. Dat betaal je met een lening die in vijftien jaar goedkoper af te lossen is dan de kosten die je bespaart op je energierekening.

Thuisbaas is een organisatie achter Urgenda. En Urgenda is de club die de Nederlandse overheid via de rechter dwong zich aan haar eigen klimaatafspraken te houden. Urgenda is niet een club die als de beste stuurlui aan wal staan, ze komen ook met oplossingen. In een brochure leggen ze uit hoe je blijkbaar vrij makkelijk van het gas kunt.

Makkelijk van het gas af

Dat begint met goede isolatie. In elk geval overal dubbel glas. Een goede spouwmuur en vloer-isolatie is een stevige pre. Daarna het vervangen van de cv-ketel voor een warmtepomp en ouderwetse radiatoren vervangen voor nieuwe types die met veel minder warm water toekunnen om de ruimte toch voldoende te verwarmen. En dan zonnepanelen op je dak om eigen energie op te wekken.

In de brochure gaat Thuisbaas uit van gemiddeldes. Alles niet niet overal mogelijk, maar het biedt een goede basis. En het is vooral een begin van anders denken: kijken wat er wél kan in plaats van denken in onmogelijkheden.

Lees hier de hele brochure.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten