Energie

Nieuw Heeten wil gezamenlijk naar duurzame energie

Nieuw Heeten wil de energietransitie zelf in de hand houden en een batig saldo van een eigen zonnepark of windmolen moet ten goede komen aan de eigen gemeenschap. Dat blijkt uit een enquête in het dorp, gehouden na een informatieavond over de energietransitie.

Die transitie houdt in dat we van fossiele energieopwekking over moeten naar groene manieren, zoals wind en zon. En al in 2030 moet ieder dorp van Raalte voor de helft op die manier in zijn eigen energiebehoefte voorzien.

Voor de mensen die de enquête invulden is het duidelijk: voor eigen dorp opwekken is prima en meteen ook voldoende, en de manier daarop wil Nieuw Heeten graag de eigen regie houden. Ook moet het opwekken zo gebeuren dat het geld oplevert en Nieuw Heeten wil dat bereiken door er gezamenlijk de schouders onder te zetten in plaats van er individueel mee aan de slag te gaan.

Beter het nu aanpakken, dan er straks te laat mee zijn, blijkt uit de enquête. Direct na de avond meldden zich al vijf mensen aan om dan ook gelijk maar een werkgroep daarvoor op te richten.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten