Energie

Meest recente subsidiemogelijkheden op een rijtje

Als het gaat om energiemaatregelen kun je voor veel aanpassingen in huis of bedrijf subsidie krijgen. De overheid heeft er namelijk veel voor over dat de samenleving minder energie verbruikt en de energie die ze verbruikt, dat die duurzaam is. Dat komt ons milieu ten goede immers.

De subsidie wordt ingezet als sturend mechanisme om iedereen aan te zetten tot verandering, maar ook om het financieel aantrekkelijk te maken. Daarbij moet je bedenken dat energiemaatregelen niet alleen maar geld kosten. Dat is voor de korte termijn wel zo, maar op langere termijn (in veel gevallen al binnen tien jaar) heb je de investering ook al weer terugverdiend omdat je energierekening (een maandelijkse last) substantieel omlaag gaat. En in die terugverdientijd is het comfort van wonen of werken flink gestegen en de waarde van huis of kantoor flink toegenomen!

Sommige van die subsidies zijn langlopend, anderen van korte aard, sommigen hebben een maximaal bedrag en is het op=op. Op deze site verversen we de subsidiemogelijkhjeden een paar keer per jaar. Je vindt dat overzicht hier.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten