Energie

Kwart van lege daken heeft over vijf jaar zonnepanelen

Een op de vier huiseigenaren die nog geen zonnepaneel op het dak heeft liggen, is van plan tussen nu en vijf jaar dat wel te doen.
Dat heeft Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) onderzocht.

Terugkijkend
Een op de drie van de (1500) ondervraagden heeft nog helemaal geen energiebesparende maatregelen genomen. Wie dat wel gedaan heeft koos vooral voor dubbel of triple glas. Logisch, want dat levert veel energiewinst op, maar verhoogt ook het wooncomfort. Een op de vijf heeft al panelen op het dak liggen.

Vooruitkijkend
Als je kijkt naar plannen voor de toekomst is investeren in zonnepanelen het meest populair. Daarna komen warmtepompen (22 procent), isolatie (13 procent) en HR++-glas (12 procent).

Als belangrijkste reden om niet te investeren in verduurzaming stellen huiseigenaren dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt.

Enegieloket Salland
Enegieloket Salland maakt in haar advies altijd onderscheid in eerst energie bezuinigen (isoleren), daarna zelf opwekken (panelen, warmtepomp). En daarbij ook goed ventileren. Want hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe belangrijker ventileren is, omdat je verse lucht nodig houdt.

Hier kun je een gratis energiescan aanvragen.

En hier kun je zien welke subsidies er mogelijk zijn.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten