Energie

Hoe zit dat nu met de BTW-teruggave op zonnepanelen

Hoe zit dat precies met de BTW-teruggave op zonnepanelen? Die vraag kregen we via de mailbox binnen en het antwoord is: dat is een beetje ingewikkeld. Ook in politiek Den Haag zijn ze daar niet helemaal uit.

Hoofdlijn is dat je de BTW (21% van de aanschafprijs) van de zonnepanelen terug kunt krijgen, omdat je als particulier ineens ondernemer wordt omdat je zelf stroom opwekt. Je bent dan een leverancier van elektrisch. En omdat je ondernemer bent kun je BTW (de belasting die je betaalt vanwege de toegevoegde waarde aan een product) terug krijgen.

Meestal weet de leverancier van jouw zonnepanelen precies hoe dat moet. Sterker nog: heel vaak organiseert hij dat voor je, zodat je meteen al 21% minder betaalt. Dan hoef je vervolgens dus niet te weten hoe dat allemaal werkt.

Maar zoals gezegd, zelfs in Den Haag zijn daar de meningen soms over verdeeld. Want er is bijvoorbeeld verschil in een paneel op je dak of dat je paneel je dak is. De ene keer is het alleen een paneel, de andere keer is het een dak. En de BTW van een dak krijg je niet vergoed… Ingewikkeld zat en wat vandaag is, kan morgen weer anders zijn.

Ons advies: vraag het je leverancier.
En wie er zin in heeft: lees er hier meer over.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten