Energie Klimaat

Groene stroom van je eigen stukje windmolen

Als je niet in de mogelijkheid bent zelf groene energie op te wekken, kun je er ook voor kiezen te investeren in een zonnepark of een stukje windmolen te kopen. Bij De Windcentrale kun je twintig jaar lang gemiddeld 500 kWh groene stroom per jaar organiseren. Dat levert je een lagere energierekening op en een heel mooi rendement op de investering, zegt De Windcentrale.

“In Rouveen wordt nu de nieuwe windmolen Het Vliegend Hert gebouwd. De windmolen wordt in stukjes opgedeeld en verkocht. Die stukjes noemen we Winddelen. Voor elk Winddeel ontvangt u per jaar gemiddeld 500 kWh stroom. Omdat de stroom van uw eigen windmolen komt, weet u zeker dat die 100% groen is. En verhuist uw bedrijf binnen Nederland? Dan verhuizen uw Winddelen met u mee.”

“U investeert nu éénmalig € 192,57 exclusief btw en krijgt daar 20 jaar lang jaarlijks gemiddeld 500 kWh stroom voor. Die stroom hoeft u dan dus niet aan uw energieleverancier te betalen*. Stel u verbruikt per jaar 10.000 kWh. Dan heeft u aan 18 Winddelen voldoende om de komende 20 jaar zo goed als volledig uw eigen stroom te produceren. Beginnen met minder winddelen is natuurlijk ook mogelijk.

Om mee te doen met Winddelen en daarmee bij te dragen aan een beter milieu is het wel nodig dat u een energiecontract heeft bij de Windcentrale. Heeft u dat nog niet? Dan regelen wij dat meteen voor u als u uw Winddelen aanvraagt. Is uw huidige overeenkomst nog niet opzegbaar? Neem dan contact met ons op zodat wij u een oplossing voor de beëindigingskosten kunnen bieden. Over uw elektriciteitstarief hoeft u zich sowieso geen zorgen te maken want dat voldoet u voor het overgrote deel met uw Winddelen. Ook het tarief voor gas is zeer scherp. Doe direct mee of neem contact met ons op: info@windcentrale.nl of via 020 – 40 40 160.

Waarom zou u meedoen?

  • U wekt uw eigen duurzame elektriciteit op met uw eigen windmolen. Zo weet u zeker wat de herkomst is.
  • De elektriciteit die u zelf opwekt met Winddelen wordt in mindering gebracht op uw energienota. Hierdoor gaat uw rekening omlaag. Het gemiddeld rendement op uw investering is 6%!
  • Wilt u op enig moment uw Winddelen verkopen, dan kunnen wij daarin voor u bemiddelen**.

U kunt hier direct uw Winddelen aanvragen.

Bent u geïnteresseerd in Winddelen maar wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@windcentrale.nl of via 020 – 40 40 160.

* U betaalt wel de wettelijk verplichte Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en een bijdrage van gemiddeld € 23,- per jaar voor onder andere het onderhoud van uw windmolen. Ook na het betalen van deze bedragen, is het gemiddeld rendement op uw investering ongeveer 6%.
** Na 2 jaar kunt u, op de halfjaarlijkse verhandel momenten, uw Winddelen verkopen wanneer u dat zou willen. De Windcentrale kan hierin voor u bemiddelen.