Energie

Flinke subsidies voor energiebesparing particulieren

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar-bewoners. RVO.nl voert deze subsidieregeling uit en wij verwachten dat woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen.

De SEEH voor eigenaar-bewoners stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.

Willen eigenaar-bewoners hiervoor in aanmerking komen, dan moeten zij minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning hebben uitgevoerd. De eigenaar-bewoner kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), woonverenigingen en -coöperaties. Voor hen is sinds de opening van de regeling voldoende budget voor het aanvragen van de subsidie.

SEEH voor eigenaar-bewoners

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten