Energie

Er zit nog geld in de pot voor groene schoolpleinen!

Ze zijn nu natuurlijk lekker met vakantie, maar OBS de Rythmeen uit Bathmen sloot het schooljaar af als groenste schoolplein van Overijssel. De school won met hun schoolpleinontwerp de wedstrijd Groen, groener, groenst van de provincie in 2018. In november van het afgelopen jaar is de basisschool begonnen haar eigen ontwerp uit te voeren onder het motto: tegels er uit, groen er in.

De leerlingen van de school maken al weer een tijdje gebruik van het groene plein. Doordat het plein meer uitdaagt tot avontuur, ontdekken en bewegen is het spel van de leerlingen veel rijker geworden. En er zijn ook minder conflicten, zeggen de leerkrachten.

Basisscholen krijgen steun bij vergroenen schoolplein

De provincie Overijssel en haar partners in het programma Natuur voor Elkaar willen dat alle schoolpleinen in 2025 vergroend zijn. Plekken waar kinderen in het groen kunnen spelen, die voor verkoeling zorgen en een leefbare plek zijn voor planten en dieren. Om dit te bereiken is de regeling groene schoolpleinen ingesteld. Deze regeling start met een openstelling voor 100 scholen. Per school is een bedrag van €10.000,- beschikbaar. Al meer dan 60 scholen hebben de subsidie aangevraagd. Scholen die meer willen weten over de regeling kunnen terecht op http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@NJP/groene-schoolpleinen/

Schoolpleinen vergroenen is een onderdeel van Natuur voor Elkaar. Dit is het programma waarmee provincie en maatschappelijke partners samen werken aan het beleven, benutten en beschermen van de natuur in Overijssel. Meer informatie via www.natuurvoorelkaar.nl.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten