Energie

Energietip: subsidie op zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt water met zonnekracht. Je bespaart er veel energie mee, daarom geeft de overheid flinke subsidies op de aanschaf ervan. De subsidie – lees er hier alles over – kan oplopen tot 2000 euro. Een vierpersoonhuishouden zou er een moeten hebben van zo’n 3000 euro, een derde daarvan krijg je vergoed. Omdat je energierekening naar beneden gaat, betaalt de zonneboiler zich op termijn terug.

Je hebt zonnepanelen en zonneboilers. Een paneel wekt elektriciteit op die je gewoon kunt gebruiken. Een zonneboiler laat water door een spiraalachtig systeem lopen dat lekker veel in de zon ligt. Dat water warmt op en wordt bewaard in een heel goed geïsoleerde boiler. Dat warme water kun je gebruiken voor de verwarming, maar eventueel ook voor tapwater. Er zijn zelfs (vaat-)wasmachines op de markt die warm water aftappen. De machine hoeft dat dan zelf niet meer op temperatuur te brengen.

Voordeel van deze manier van verwarmen is dat het een traag proces is. De zonneboiler neemt lekker de tijd zijn watervoorraad op temperatuur te krijgen, waardoor de energiekosten laag zijn.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten