Energie

Energietip: sluit sluipverbruik uit

Je acculader, je laptop, de spelcomputer, de koffiezetmachine, speakers, printer, ze gebruiken allemaal stroom. Ook als ze niks staan te doen. Sluipverbruik heet dat. En je kunt er heel makkelijk af komen. Door de stekker er uit te trekken. Maar nog makkelijker: door een stekker te komen met een aan en uitknop erop. Als die eerst in het stopcontact doet, en je hangt er dan een meerwegstekker achter, hoef je maar één knopje te switchen voor alle stroomverbruik in bv de computer- of tvhoek.

Per apparaat scheelt dat misschien de ene keer een paar dubbeltjes per jaar tot voor andere apparaten zo maar meerdere tientjes. Zo’n stekker met schakelaar kost drie euro, dus is dat snel terugverdiend.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten