Energie

Energietip: Of hoeven panelen niet schoon gemaakt te worden?

Vorige week schreven we dat het geld oplevert als je je zonnepanelen schoonmaakt. Daar kwam reactie op. Is dat wel zo? We twijfelen. Je zonnepanelen schoon maken levert extra stroom op, omdat de zon beter zijn werk kan doen, gaven we eerder als energietip. Maar dat leverde de vraag op, of dat wel helemaal klopt en we kregen het artikel toegezonden onder deze link.

Moet je de panelen nu wel of niet schoon maken? Dat is wikken en wegen. Schoonmaken levert misschien meer op. Maar kost ook geld. We gaan er daarom geen uitspraak over doen. Behalve wanneer het om sneeuw gaat. Als je er een beetje makkelijk bij kunt, haal dat dan van de panelen af. Want sneeuw zet alles op nul. Onder sneeuw is het namelijk stikdonker. En juist een koude winterdag met strakblauwe lucht, kan veel zon-energie opleveren!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten