Energie Mobiliteit

Energietip: Met carpoolen bespaar je het meest

‘Met carpoolen bespaar je het meest’ kreeg het energieloket Salland als reactie binnen op de energietip van vorige week. Daarin werd rustig rijden uitgelegd. Met een ander mee rijden is nog stukken zuiniger. Dat klopt.

In het artikel van vorige week (zie in het dossier waarin dit artikel staat) beschreven we hoe je behoorlijk – wel tot tien procent – brandstof kunt besparen door anders te rijden.

Samen rijden
Carpoolen, samen rijden, bespaart eigenlijk nog wel de meeste benzine 😉 Gewoon met je collega naar het werk. Overal zijn carpoolplaatsen aangelegd om elkaar te treffen en die staan ook best lekker vol. Maar als je in de auto’s kijkt die ’s morgens naar het werk gaan en ’s middags weer terug, dan zit daar toch meestal een enkel persoon in.

Ken je niet iemand met wie je samen zou kunnen rijden? Hier hebben we wat apps die je verder kunnen helpen. We hebben er vijf voor je gevonden. Je kunt ze hierna aanklikken: Een, twee, drie, vier en vijf. En als de helft van de dagelijkse gebruikers op de N35 nu gaat carpoolen is verbreden van die weg helemaal niet meer nodig.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten