Energie Leefbaarheid

Energietip: kerstverlichting op LED en niet al te uitbundig buiten

Het is nu een goede tijd om kerstverlichting te kopen. Je weet nu nog wat er mankeerde aan die oude en hebt ook scherp hoe je het anders zou willen hebben. Daarnaast zijn ze nu een stuk goedkoper dan in november en december.

Kies bij kerstverlichting in elk geval voor ledlampen. Je hebt feitelijk toch te maken met onnodige sfeerverlichting dus kun je er het best maar zo weinig mogelijk elektriciteit aan kwijt zijn. En bedenk voor buitenverlichting ook dat de natuur helemaal ingeregeld is op donkere maanden. Dieren zijn in hun winterslaap om energiek de lente weer in te gaan. Met een al te enthousiaste buitenverlichting schop je dat allemaal alleen maar in de war. Gewoon lekker knus binnen sfeervolle kerstverlichting is misschien wel genoeg? En die ’s nachts de buitenverlichting vooral uit. Vanaf middernacht doe je er niemand een plezier mee tot de volgende dag een uur of 17.00.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten