Energie

Energietip: je kunt beter zangles nemen dan leren zingen onder de douche

Onder de douche klinmkt je stem goe. Dat ligt – in de meeste gevallen – niet aan je stem, maar aan de akoestiek van de douche. Je hebt dan een lekker volle stem met een heerlijke galm eronder. Maar laat dat geen reden zijn langer onder de douche te gaan staan.

Want buiten de douche valt dat voor je huisgenoten nog wel mee (of tegen) die mooie stem. Neem liever zangles, daar hoor je echt hoe goed je bent.

Andere reden om wat minder lang onder de douche te gaan staan is het kostenaspect. Al dat water moet én eerst gereinigd worden én op temperatuur gebracht.

Meer douchetips naast kort douchen:
– Gebruik een bespaarkop. Die laat minder water door en geeft juist een hardere straal.
– Zet de kraan niet verder open dan nodig. Dan heeft de techniek iets meer tijd jouw water te verwarmen en je verbruikt minder.
– Als je een voorraadvat hebt (boiler), zet die dan niet op 80 maar op 60 graden. Dat is qua veiligheid (legionella) genoeg en je gebruikt nooit hogere temperaturen.
– Als je een boiler hebt is een zonneboiler (paneel dat water opwarmt) erg voordelig.
– Neem een douche in plaats van een bad.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten