Energie

Energietip: Gooi een baksteen in de spoelbak

Met het doorspoelen van de wc kun je dik 20.000 liter water besparen per jaar. Niet door minder door te spoelen, maar door per keer niet zo veel water te gebruiken. Opzetstukjes op een kraan verminderen het waterverbruik ook. Allebei zonder dat je het door hebt.

Een schuimstraalmondstuk zit op de mond van de kraan en voegt lucht toe aan de waterstraal. Daardoor lijkt het alsof er een vollere straal water uit de kraan komt. Je gaat daardoor vanzelf minder water gebruiken. Als je de juiste maat hebt, schroef je dat mondstuk er gewoon zelf even op.

Spoelbak
Oudere wc’s hebben een spoelbak van negen liter. Maar zes liter is genoeg. Dat is per keer doorspoelen een flink verschil dus. Je hoeft heus geen nieuwe stortbak te kopen. Leg er twee klinkers in. Of twee flessen vol water. Zo simpel is het. Zorg er wel voor dat je minimaal zes liter water per spoelbeurt na de grote boodschap gebruikt. Want je moet niet alleen de drol uit de pot spoelen, hij moet ook het hele buizensysteem door naar het riool.

Dat je voor een kleine boodschap de kleine spoelbeurt moet kiezen, weten we. Ook als jouw (oudere) toilet niet zo’n knop heeft, kun je voor weinig een spoelonderbreker aanschaffen. Verdient zich binnen een jaar terug

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten