Energie

Energietip: Geef de cv-ketel zo af en toe wat aandacht

Van de cv-ketel merk je eigenlijk alleen maar iets als hij het niet doet. Voor de rest staat ie uit het oog lekker zijn werk te doen. Daarom verdient hij tussendoor wel wat extra aandacht. Stel hem zo in, dat hij je het minste geld kost.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

De cv-ketel staat nooit uitgeschakeld, want je hebt het hele jaar door warm water nodig. Maar de tijd van frequenter gebruik komt er weer aan. Daarom een paar tips om energie te besparen. Haal hem bijvoorbeeld uit de ‘comfortstand’. Dat comfort zit ‘m er in dat je heel snel warm water hebt, wat alleen maar kan als de ketel daar permanent een voorraadje van heeft. Het is goedkoper per warm water-vraag even iets langer te wachten. Kost iets meer water, maar behoorlijk minder stroom. Daarbij kan je ook even kijken of je cv-ketel een ecostand heeft: daarmee bespaar je nog meer aan stookkosten.

En is je ketel aan vervanging toe? Ga dan vooral ook op zoek naar alternatieven, zoals een warmtepomp. De ontwikkelingen op dat gebied gaan heel snel. Vraag daarom royaal om je heen naar deskundig advies.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten