Energie

Energietip: eerst isoleren, dan zelf opwekken

Besparen op de energierekening? Dan snel een paar zonnepanelen op je dak. Die verdienen zichzelf binnen zeven jaar terug. Dat is een goede tweede actie. De beste eerste actie: ga eerst kijken of je met minder energie toe kunt.

Om na te denken over energieverbruik is het wellicht goed eerst een analyse te maken van waarover we het precies hebben. Energieverbruik tast het milieu aan. Maar dat is zo lange termijn, daar lopen velen van ons niet zo warm voor.  Gelukkig trekken steeds meer mensen zich wél wat van dat argument aan. Laten we de rest overhalen met en financieel aspect: energie besparen scheelt je in de portemonnee. Je vaste woonlasten zijn enerzijds huur of hypotheek, anderzijds je energielast. Hoe mooi kan het zijn dat energiedeel van de vaste lasten vast omlaag te halen. Dat merk je iedere maand in de portemonnee.

Laatste stap in de analyse: laat ik de lasten dalen met zonnepanelen of door minder te verbruiken? Begin met dat laatste. Als je minder verbruikt, heb je immers minder panelen nodig. Minder verbruik kan ook tot hoger wooncomfort leiden.

Hoger wooncomfort door minder energie te verbruiken? De verwarming een graadje lager is toch helemaal geen comfort? Onze energievakmannen stellen daarom voor eerst goed te isoleren. In een huis dat de warmte vasthoudt, is het een stuk prettiger wonen. Stel je voor: dat ene hoekje waar je nooit zo lekker zit vanwege de koude trek. Als je die koude trek oplost, scheelt je dat energieverbruik, en verhoogt dat je comfort.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten