Energie

Energietip: een wasdroger is toch helemaal niet nodig?

De wasdroger is een apparaat dat zich in onze samenleving heet weten binnen te dringen als een onmisbaar onderdeel in het huishouden. Maar als je er goed over nadenkt is het een onzinding.

Argumenten om een wasdroger te hebben doen vaak denken aan alcoholgebruik. Allemaal drogredenen. Je kunt net zo goed zonder. Maar ja, het is nu eenmaal de gewoonte.

Te weinig ruimte in huis om de was te drogen. Snel de kleren weer nodig hebben. Niet hoeven strijken. Het zal allemaal best wel. Maar ieder huis heeft wel ruimte voor een wasrek. Het zou zo maar eens kunnen dat mensen die zeggen dat ze de kleren weer snel nodig hebben, dat die de volste klerenkast hebben. En overhemden strijk je ook als ze uit de wasdroger komen. Goed uitkloppen voor je ze ophangt werkt ook heel goed.

Als je vindt dat er te veel vocht in huis blijft hangen als je de was binnen droogt, dan heb je sowieso een ventilatieprobleem en is het verstandig daar mee aan de slag te gaan.

Tweede koelkast de deur uit. Geen extra vriesvak als je ook al een vriezer hebt. Met de hand afwassen. En geen wasdroger kopen. Je kunt er bijna de zomervakantie van betalen…

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe wordt deze service aangeboden tegen betaling. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten