Energie

Energietip: denk na over verwarmen

radiator

Als je het in huis standaard een graadje lager hebt, merk je daar vermoedelijk niets van en kun je dat overigens ook heel goed opvangen met hel iets meer kleren aan. En toch bespaar je er mee op de energierekening. Energieverbruik is voor een belangrijk deel gewoonte en gewenning. Als je die gewoonte aanpast verbruik je vanzelf minder en na een tijdje is het de nieuwe gewoonte. Daarom nog een paar verwarm (of minder verwarm) tips:

– Als je overdag niet thuis bent, zet dan de verwarming lager. (hoewel je dat met vloerverwarming niet moet doen. Die verwarmt de massa en als die massa een keer op temperatuur is, hou je die het goedkoopst op die temperatuur).
– Verwarm ruimtes waar je niet voortdurend bent ook niet continu. Het is bijvoorbeeld goedkoper een studiekamer even snel te verwarmen dan hem altijd op temperatuur te houden.
– Zet de verwarming ’s nachts wat lager en doe dat al een uurtje voordat je naar bed gaat. Niet té laag, het mag ’s morgens best wat fris zijn, de ketel moet niet van heel diep komen om de boel weer op orde te krijgen. Een klokthermostaat kan je goed helpen. Niet alleen voor dag-nacht, maar voor thuis-werk-situaties.
– Als je op vakantie gaat kan de verwarming wel helemaal uit (niet in de winter natuurlijk). Zelfs het waakvlammetje van de ketel kan dan wel uit.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten