Energie

Energietip, denk eens goed na over de koelkast

Als jouw koelkast ouder is dan tien jaar, dan bespaar je tegen de vijftig euro aan elektriciteit als je een nieuwe aanschaft. De kans is dus groot dat je die in vier jaar terugverdiend hebt. En die extra koelkast in het schuurtje is vermoedelijk helemaal een energievreter!

Als je nadenkt over een nieuwe, denk dan eerst even na over hoe groot die moet zijn.
– Dus ook wat je er in hebt staan wat er niet in hoeft. Brood? Tomaten? Eieren? Die worden er niks beter van in de koelkast. Brood zelfs slechter.
– Of dat je wat minder met voorraad kunt werken omdat je toch wel vaker dan eens in de week in een supermarkt komt. Melk? Bier?
– Het kan ook zo maar zijn dat je een koele ruimte in huis hebt waar opslag gratis en voor niks is.
– En koop al helemaal geen ‘Amerikaanse’ koelkast die ook ijsklontjes maakt…

En dan die koelkast in het schuurtje. Wat moet die hard aan het werk als het zomer is en de temperatuur daar oploopt tot ongehoord hoge waarden. Als je hem al gebruikt, doe het dan alleen als het echt niet anders kan. Maar ga beter eens met de buurman praten die niet zo’n tweede koelkast heeft en daar helemaal niks aan mist.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe wordt deze service aangeboden tegen betaling. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten