Energie Leefbaarheid

Energietip: de afwasmachine op zijn retour

Keuken inrichten: kookplaat, oven, magnetron, koelkast, afzuigkap en natuurlijk een afwasmachine: de keukenboer weet precies waarom je dat allemaal nodig hebt: gemak.

En gemak dient de mens, zegt het speekwoord. Maar hoe gemakkelijk is een afwasmachine eigenlijk? De meesten van ons spoelen voor. Hoe vaak moet je achteraf nog een paar dingen schoon maken of extra afdrogen? Hoe voordelig is het inpakken en uitpakken? En dan zit er ergens weer een verstopping. Of is het zout op. Het is eigenlijk nog een heel gedoe met zo’n afwasmachine. En dan moet je ook nog veel meer servies aanschaffen, want de vaatwasser draaien als die nog niet vol is, is al helemaal onvoordelig.

Dus denk eens na over afwassen met de hand. Gewoon iedere dag even na het eten. Voor wie elektrisch kookt of een houtkachel heeft: gebruik de restwarmte om het afwaswater voor te verwarmen. En gebruik vooral biologische afwasmiddelen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe wordt deze service aangeboden tegen betaling. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten