Energie

Energietip: Als de buren een heel grote tv hebben, kijk dan bij hen mee

Hebben de overburen zich met de feestdagen een nieuwe tv cadeau gegeven? Dan mag je hopen dat ze de Nederlandse traditie van ‘gordijnen open’ in stand houden, want dan kun je gewoon met hen meekijken. Zo groot zijn de hedendaagse tv’s

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Grote tv’s geven mooi beeld, maar ze vreten ook meer stroom. En kleine tv’s geven ook mooi beeld en verbruiken, logisch, minder. Verder hangt het stroomverbruik af van het type scherm, het contrast en de helderheid. Een groot plasmascherm verbruikt zo 485 kWh (110 euro) per jaar aan stroom, terwijl een kleinere led-televisie met jaarlijks 155 kWh (35 euro) aan elektriciteit toe kan. Lees meer bij MilieuCentraal op Televisie.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

1 reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

  • Nog een tip: steeds vaker gebruikt men de televisie om muziek te luisteren. De televisie is dan vele extra uren aan. Een radio of andere muziekspeler verbruikt (meestal) veel minder energie dan een televisie!