Energie

Energietip: Aangenaam besparen met een radiatorventilator

Een radiatorventilator, het is maar een klein dingetje: een klein ventilatortje dat je op je radiator legt. Hij verspreidt de warme lucht effectiever door jouw kamer. En dat scheelt heel veel energie.

Een radiator verwarmt een ruimte door warme lucht uit de radiator op te laten stijgen. Daardoor ontstaat er een luchtcirculatie waardoor de hele ruimte verwarmt. Daarom wordt een radiator ook altijd onder een raam gemonteerd. Daar is de lucht kouder, dat stimuleert de circulatie.

Hoe logisch wil je het hebben? Nou, het kan nog een stukje logischer. Waarom zou je de lucht niet een heel klein beetje helpen met circuleren? Dat kan voor weinig geld met behoorlijke effecten. De ventilator kost een tientje of zo, je kunt blijvend je verwarming een graadje lager zetten, wat veel meer dan dat tientje oplevert.

Waarom de temperatuur lager kan? Je ervaart een aangename warmte namelijk niet op basis van 19, 20 of 21 graden, maar op basis van gevoel.
Klik hier om meer aan de weet te komen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten