Energie

Energieloket Salland breidt uit met gratis telefonisch advies

Energieloket Salland gaat haar diensten in de gemeente Raalte uitbreiden met telefonische adviezen op gebied van energie besparen en energie opwekken. Huiseigenaren in Raalte en Olst-Wijhe konden al bij het loket terecht voor een energiescan aan huis. Dat kan in Raalte nog steeds gratis, in Olst-Wijhe betaal je voor de scan.

De extra service in Raalte werkt heel eenvoudig: als je een vraag hebt op gebied van energie besparen of opwekken neem je contact op met Energieloket Salland. Daar wordt de vraag doorgezet naar een energievakman.

De vragen kunnen in brede zin gaan over het verduurzamen van de woning. Over energie besparen door te isoleren, vervanging van installaties zoals een verwarmingsketel, apparaten of lampen, noem maar op. Direct gekoppeld aan isoleren zijn vragen over een goede ventilatie. En dan kun je natuurlijk ook vragen stellen over het zelf opwekken van elektriciteit, met zonnepanelen op je eigen dak, met meerderen in de straat of bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een coöperatie bij jou in de buurt. Ook kun je antwoord krijgen op vragen over subsidiemogelijkheden.

Raalte heeft 400 gratis adviezen tot anderhalf uur per stuk tot hun beschikking. De actie loopt tot en met maart 2021 of zo veel eerder de 400 adviezen verstrekt zijn. Voor mensen die al een energiescan hebben laten doen is het telefonische advies niet gratis.

Deze actie is niet opgezet in verband met corona, maar ze is wel een goed alternatief voor de energiescans waarbij de energievakman aan huis komt. Die service voor huiseigenaren bestaat ook nog. Je kunt een gratis scan aanvragen, maar de uitvoering ervan wordt na de coronacrisis gedaan.

Voor een scan moet je eerst een checklist invullen. Die vind je hier: https://duurzaaminsalland.nl/checklist-voor-gratis-energieadvies/

Vragen voor een advies of een scan?
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten