Energie Leefbaarheid

Energielabel Oost helpt met verduurzamen eigen woning of bedrijfsruimte

Energielabel Oost in Olst helpt mensen met een eigen woning of bedrijfsruimte met verduurzamen. Dat begint met eigenaren inzicht te geven in het verbruik van het pand voor wonen of werken. “We zien graag dat de burger een stapje richting een klimaatvriendelijke huishouding kan zetten, daarmee besparen ze energie dus geld. Daar krijgen wij dan weer energie van,” aldus Kilian en Celine Martinez.

Hulp bij verduurzamen

Kilian zegt: “Verduurzamen is allang geen modewoord meer. Wie geeft om het milieu en onze toekomst samen, zorgt voor een energiezuinige leefstijl. Zo sparen we niet alleen de aarde, maar ook in de portemonnee.”

“We ervaren inmiddels allemaal dat energie niet onuitputtelijk is en dat we daar zuinig mee om moeten gaan. Gelukkig helpt de technologie ons een handje, zodat we er zelf minder over na hoeven te denken. In ons huis bijvoorbeeld. Betere isolatie en een ontkoppeling van het gas zijn enorme pluspunten. Hoe goed je huis is aangepast, wordt bepaald met een energielabel.” aldus Kilian.

Energielabel Oost komt bij de eigenaren thuis om te beoordelen hoe goed hun huis is aangepast en geeft ze vervolgens een energielabel. Bij interesse adviseert Energielabel Oost ook hoe eigenaren een beter label kunnen krijgen.

Wie zijn huis wil verduurzamen, hoeft dat gelukkig niet allemaal zelf te betalen. De overheid heeft allerlei subsidies en belastingvoordelen in het leven geroepen om de financiële last te verlichten. Zo is er voor iedere woningeigenaar tot €150,- beschikbaar gesteld voor een adviesrapport voor een energielabel.

Celine zegt: “Dat is niet voor niks: de overheid wil namelijk duurzaamheid stimuleren. Maak daar dus gebruik van.”

Natuurlijk kent niet iedereen alle regels. Dat hoeft ook niet. Energielabel Oost is bekend met de verschillende subsidies en belastingvoordelen. Samen wordt bekeken wat er moet gebeuren en welke mogelijkheden er zijn. Celine zegt: “Wij zoeken het uit, zodat jij je kunt richten op wat er echt belangrijk is!”.

Vragen over energielabel

Heb je vragen over het energielabel van je huis of beschikbare subsidies? Neem dan contact op met Energielabel Oost!

info@energielabeloost.nl – www.energielabeloost.nl – 06-33333895

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten