Energie

Energie besparen bij jouw sportclub? De overheid betaalt mee!

SV Raalte is al volop bezig met duurzame energie

Een nieuw jaar, dus goede voornemens! Ook voor jouw sportclub. De overheid vergoedt een derde van de kosten voor aanschaf van energiebesparende maatregelen als zonnepanelen, zonnecollectoren en LED-licht.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) stopt er mee. De nieuwe regeling heeft 87 miljoen in kas. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Maar je kunt pas vanaf 2 januari een formulier verwachten met hoe je de aanvraag moet doen. Die verschijnt op DUS-I.

Een sportclub mag meerdere keren per jaar een aanvraag doen, iedere keer minimaal 5.000 euro, in totaal niet meer dan 2,5 miljoen euro per kalenderjaar. Die aanvraag kan ook gaan over sowieso verbouwen of aanschaf van materiaal (20% vergoed). Er is een aanvullende subsidie van 15 procent van de kosten van maatregelen voor het opwekken van duurzame energie, energiebesparing en toegankelijkheid. Zowel zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen als LED-verlichting komen daarmee in aanmerking voor 35 procent subsidie.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten