Energie

Deventer en omgeving zoekt enegiecoaches

Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en vind je het leuk om bewoners van Deventer en omliggende dorpen te stimuleren en te motiveren stappen te nemen om energie te besparen? Ben je twee dagdelen per week beschikbaar, wil je wat bijleren over energiebesparing en een bescheiden vergoeding per jaar ontvangen voor je inzet in de verduurzaming van Deventer?

Dan ben jij misschien wel een van onze nieuwe energiecoaches. Meld je hier aan

Twintig energiecoaches
De gemeente Deventer heeft (RRE) subsidie ontvangen van de rijksoverheid om de verduurzaming te stimuleren. Een van de onderwerpen daarin is het opleiden en gedurende een jaar inzetten van 20 extra energiecoaches. Deze opdracht is aan de Deventer Energie Coöperatie gegund.

Wat ga je doen
Als energiecoach kom je bij de mensen thuis, bespreekt met hen hun woonwensen en verzamelt gegevens over het woning- en energiegebruik. Je geeft je bevindingen weer in een kort rapport, dat kan dienen als uitgangspunt voor het aanvragen van één of meerdere offertes. Je stimuleert en motiveert bewoners van de gemeente Deventer om een professioneel energie advies te laten maken, om energiebesparende maatregelen te nemen of om energie duurzaam op te wekken. Je wijst desgewenst de weg naar een professionele adviseur of naar goede uitvoerders. De diensten van een energiecoach zijn gratis en beschikbaar voor alle inwoners van Deventer. Op deze manier helpen we woningeigenaren met het stap voor stap verduurzamen van hun woning.

Opleiding Energiecoach
We gaan je natuurlijk helpen en klaarstomen om goed voorbereid aan de slag te gaan. Je doet daarom mee aan een training tot energiecoach. Onder voorbehoud van de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 starten we in mei met de training. Het gaat om een praktijkgerichte training verdeeld over drie dagen van circa vijf uur in twee weken. Dit zal plaatsvinden in twee groepen van maximaal twaalf deelnemers. De training wordt verzorgd door SME Utrecht, er zijn voor jou geen kosten aan deze training verbonden. Er is veel belangstelling om energiecoach te worden en er zijn twintig plekken, mocht je dus interesse hebben meld je dan snel aan.

Inzetbaarheid na de training
Wanneer je de training hebt afgerond verwachten we dat je daarna, in ieder geval gedurende een jaar, als energiecoach voor onze coöperatie inzetbaar bent. Als vrijwilliger ontvang je een onkostenvergoeding van € 1500 per jaar. Gedurende de periode dat je voor ons aan het werk bent, wordt je begeleid door een professional.

Ben je geinteresseerd? Meld je dan hier aan, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmelden

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten