Energie

De vakmannen van Energieloke Salland starten weer met hun scans

Nu de coronamaatregelen weer een beetje zijn versoepeld, starten de energievakmannen van het energieloket Salland ook hun huisbezoeken weer. Er zijn wel wat regels aan verbonden. De vakman komt alleen als hij en de aanvrager en hun directe omgeving geen coronaklachten hebben. Tijdens het bezoek worden alle door het RIVM afgegeven maatregelen opgevolgd. Als de aanvrager van een scan liever nog geen bezoek heeft, wordt dat uiteraard uitgesteld.

Enegiescan
Om particuliere woningeigenaren te ondersteunen energie te besparen en zelf op te wekken, bieden de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe energiescans aan. Het gaat om snelle scans waarbij de eigenaar eerst zelf informatie moet aanleveren zodat een energievakman goed voorbereid op bezoek komt en binnen twee uur alle input heeft voor een quickscan. De scan is, zolang de voorraad strekt, gratis.

De energievakmannen zijn onafhankelijk. In een gesprek achterhalen ze de wens van de klant, zijn levensstijl, zijn drive. Dat koppelen ze aan de staat van de woning en de mogelijkheden voor bezuinigen en opwekken.

Telefonisch consult
Huiseigenaren in Raalte kunnen ook voor een gratis telefonisch consult terecht bij Energieloket Salland. De vragen kunnen in brede zin gaan over het verduurzamen van de woning. Over energie besparen door te isoleren, vervanging van installaties zoals een verwarmingsketel, apparaten of lampen, noem maar op. Direct gekoppeld aan isoleren zijn vragen over een goede ventilatie. En dan kun je natuurlijk ook vragen stellen over het zelf opwekken van elektriciteit, met zonnepanelen op je eigen dak, met meerderen in de straat of bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een coöperatie bij jou in de buurt. Ook kun je antwoord krijgen op vragen over subsidiemogelijkheden.

Klik hier voor de checklist voor een energiescan. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Meer weten?
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten