Energie

Zonnepanelen blijven aantrekkelijk

Je krijgt nog tot zeker 2021 net zoveel terug voor de elektriciteit die je aan het net levert, dan dat je moet betalen voor de stroom die je er vanaf haalt. Deze zogenaamde salderingsregeling gaat opgeheven worden, maar minister Wiebes is niet op tijd met een alternatief.

Voor de consument betekent dat dat hij zeker nog drie jaar de grote voordelen van zonnepanelen kan meenemen. Ze worden al maar goedkoper, ze leveren steeds meer stroom (ook als ze op west of noord liggen) en ze betalen zichzelf daarom terug omdat je energierekening daalt.

Ook als de salderingsregeling opgeheven wordt zal er een vervangende maatregel komen waardoor je hoe dan ook de aanschaf van je panelen in zeven jaar terug verdiend hebt.

Intussen wordt achter de schermen door veel technici gewerkt aan goede opslag van stroom. Die accu’s komen er aan. En als ze er zijn, dan wordt zelf stroom produceren helemaal aantrekkelijk, omdat je een voorraadje op kunt slaan en dan helemaal niet meer afhankelijk hoeft te zijn van het net. Al met al lijkt het daarom op dit moment nog steeds zeer voordeling zonnepanelen aan te schaffen. Die geven je vanwege hun elektriciteit een rendement van zo’n zeven procent, dat is niet de rente die een bank je geeft.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten