Energie

15 september: inloopspreekuur Energieloket Salland

Hoe kan ik energie besparen? Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Welke stappen kan ik zetten richting aardgasvrij? De energievakmannen van Energieloket Salland geven je graag advies! Dinsdag 15 september is er weer een inloopspreekuur in Raalte. Je kunt elke derde dinsdag van de maand terecht bij het gratis inloopspreekuur bij DeBuut.

Energievakman Marco Revenberg: “Mensen kunnen met al hun vragen over energiebesparing en duurzaam wonen bij ons terecht. Het energieloket is onafhankelijk, daardoor kunnen wij ook een onafhankelijk advies geven. Als energievakman zijn we bijvoorbeeld geen voor- of tegenstander van een warmtepomp, maar we weten wel precies of die functioneel is en wat de kosten en de baten zijn. Dan kun je zelf de keus maken. We merken dat daar behoefte aan is.”

Energiescan

Tijdens het inloopspreekuur beantwoorden de energievakmannen allerlei vragen. Wil je een uitgebreider advies? Vraag dan een gratis energiescan aan. Energievakman Marco: “De scan geeft inzicht in de mogelijkheden van je huis. We nemen rustig de tijd om naar het huis en je wensen te kijken. Daaruit volgt een uitgebreid adviesrapport, waarmee je concrete stappen kunt gaan zetten. Beschikbare subsidies en aantrekkelijke financieringsvormen nemen we hierin ook altijd mee.”

“Het valt op dat ook steeds meer jonge gezinnen een energiescan aanvragen. Ieder heeft een eigen motivatie om te verduurzamen. De een wil steentje bijdragen aan het milieu, de ander wil een comfortabeler huis en weer een ander wil een lagere energierekening. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat er stappen gezet worden. Elke stap is er één! Niet alles hoeft in een keer aangepakt te worden. We merken dat een stappenplan helpt. Dat biedt houvast. In een stappenplan staat beschreven waar je het best kunt beginnen, wat de kosten zijn en welk moment het meest geschikt is. Zo houd je het overzichtelijk en voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Inloopspreekuur

Wanneer: elke derde dinsdag van de maand
Waar: DeBuut, Zwanenwoerd 1
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur

Het eerstvolgende inloopspreekuur is op dinsdag 15 september. Hierbij gelden uiteraard de regels van het RIVM rondom het coronavirus. Heb je een eigen huis in de gemeente Raalte en wil je een gratis energiescan? Stuur dan een mail naar energieloketsalland@gmail.com of bel 06 8211 9122. Je kunt je ook bij het inloopspreekuur aanmelden voor een gratis energiescan.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten