Circulaire economie Klimaat

Tip van Energieloket Salland: Natuurlijk isolatiemateriaal natuurlijk

Een vrachtwagen vol vlaswol

We zijn gewend ons huis met glaswol te isoleren. Waarom gebruik je geen natuurlijk materiaal als vlaswol?

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Een dubbel muurtje met een luchtige isolatie ertussen is de beste isolatie. Je organiseert daarmee namelijk stilstaande lucht waarbij de temperatuur niet zo snel van A naar B gaat. In de tijd dat energie en afval nog niet als probleem gezien werd, bedachten we dat glaswol een prima isolatiemateriaal was. Mooi grote platen die makkelijk op maat te snijden zijn. En in oudere huizen waar geen (of slechte) isolatie in de spouw zit spuiten we een drapje dat lekker op z’n plek glijdt.

Je kunt je met de kennis van nu afvragen of dat wel de juiste keuzes zijn. In het productieproces kost glaswol veel energie. Tijdens het verwerken komt er veel fijne stof vrij. En als je een huis sloopt is het afval. En dat terwijl er heel goede alternatieven zijn. Vlaswol bijvoorbeeld. Of stro.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten