Circulaire economie Milieu

Tip van Energieloket Salland: Een fotokopie maak je met je smartphone

De provincie Overijssel vroeg nog niet zo lang geleden van subsidieaanvragers alles op papier aan te leveren, omdat ze alles digitaal bewaarden.
“Maar dan is digitaal aanleveren toch handiger”.
“Nee, we scannen dat zelf liever in.”

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Bij instellingen zonder concurrentie vallen kwartjes altijd iets langzamer. Vandaag de dag kun je bij de overheid nog vaak niet terecht met digitale stukken. Het moet op papier. Nou, vooruit dan maar. Maar ga voor de rest toch vooral zo veel mogelijk bij het gebruik van papier weg. Maak alles digitaal.

Zo kunnen we door de smartphone een fotokopie vandaag de dag heel letterlijk nemen. Maak ergens een foto van en app het naar de ander. Of sla het ergens in je eigen systeem op. Feitelijk hoef je geen papier meer te hebben. Zelfs je boardingpass voor een vliegreis of je entreebewijs voor het museum kun je digitaal aanvragen en via de mail op jouw smartphone voor de dag toveren.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten