Circulaire economie

Soepcafé op Schrikkeldag in Centrum Olst

Op zaterdag 29 februari  vindt in het centrum van Olst bij de Goede Buren een speciaal Soepcafé plaats: SchrikkelSoepCafé. Het valt namelijk op  Schrikkeldag. Mis het niet: het volgende Schrikkeldag-Soepcafé  is pas over 28 jaar!

Zoals iedere laatste zaterdag van de maand wordt er op 29 februari een heerlijke maaltijd geserveerd van soep met brood, salades en toetje. Op Schrikkeldag – de extra dag eens per vier jaar. Maar dat een Soepcafé samenvalt met Schrikkeldag is dus maar eens per 28 jaar. De maaltijd zal deze keer extra lekker zijn en het gezelschap extra gezellig. Deze maaltijd is extra  goed voor uw portemonnee, want de bijdrage voor de maaltijd is op vrijwillige basis. En het Soepcafé is ook extra goed voor het milieu. Hier wat extra feiten op een rij: elke persoon die bij ons Soepcafé komt eten, bespaart met deze maaltijd 2400 liter water (dit is ongeveer gelijk aan 45 keer douchen), 1,6 kg CO2 uitstoot en heel veel energie. Het produceren van voedsel kost grondstoffen en levert CO2 uitstoot. Door voedsel van verspilling te redden, red je dus niet alleen geld, maar ook grondstoffen en bespaar je CO2 uitstoot! Samen eten in goed gezelschap is ook nog eens extra gezellig.

De maaltijden van het Soepcafé worden door vrijwilligers gemaakt van overgebleven groente, fruit, zuivel van de PLUS. Eten dat anders weggegooid zou worden, maar nog goed genoeg is om te verwerken tot een heerlijke maaltijd.

Het Soepcafé heeft een vaste locatie op de Hendrik Droststraat 47 (in het tot Soepcafé omgetoverde pand van de tweede hands winkel).

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten oa de huur van de ruimte. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten