Circulaire economie

Snoeihout in het buitengebied? Laat het gratis ophalen

Het is al mogelijk om het hele jaar door grof tuinafval gratis aan te bieden op verschillende locaties binnen de gemeente Raalte. Daarnaast kun je als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte je snoeihout tweemaal per jaar gratis laten ophalen. Dit noemen we de Snipperroute.

Woon je in het buitengebied en heb je snoeihout dat je kwijt wilt? Dan kun je dit in de week van 4 tot en met 8 maart gratis laten ophalen. De Snipperroute is een proef die na twee jaar geëvalueerd wordt. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kun je het hout ook ter plaatse laten versnipperen. Je kunt dit voor ongeveer € 10 per kubieke meter afnemen.

 Waar moet het hout aan voldoen?

  • De hoeveelheid hout die je aanbiedt heeft ten minste een omvang van 6m3. Heb je minder dan 6 m3 hout? Dan kun je je ook aanmelden, maar werkt het iets anders. Op basis van de aanmeldingen worden een aantal locaties aangewezen, waar je het snoeihout kunt zelf aanbieden. Na je aanmelding krijg je hier meer over te horen.
  • Je kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen. 

Aanmelden

ANV Groen Salland voert de Snipperroute voor de gemeente Raalte uit. Meld je aan voor uiterlijk 22 februari door te mailen naar ANV Groen Salland via het mailadres groensalland@kpnmail.nl. Geef in de mail aan dat het om de snipperroute Raalte gaat. Vervolgens krijg je een aanmeldformulier toegestuurd wat ingevuld weer teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding spreekt de ANV Groen Salland de bijzonderheden van de versnippering met je door. Denk hierbij aan de datum waarop zij langs komen en hoe het hout klaargelegd moet worden.