Circulaire economie

Overesch wint Soil4U Award

Jan Overesch heeft de Soil4U Award 2019 gewonnen. De ecologisch landbouw-ondernemer uit Raalte werkt volgens de jury op prijzenswaardige manier aan zijn bodem. Hij doet dat op een manier die meerwaardecreatie biedt, consumenten meeneemt en als voorbeeld dient voor anderen. Voormalig winnaar van de Soil4U award Lennard Duijvesteijn Landgoed Roggebotstaete: “zeker in de huidige tijd waarin de waardering voor boeren niet altijd wordt gevoeld, is een moment van waardering op zijn plaats!”

Soil is aarde. 4U is for you is voor jouw. De aarde is voor jou. Is die naam ook maar even weer uitgelegd.

De award werd uitgereikt op de jaarlijkse Soil4U dag op landgoed Vilsteren. Het thema van de dag was ‘Klimaatrobuuste Landgoederen’. Daar is Landgoed Vilsteren een goed voorbeeld van want thema’s als bodem, landbouwtransitie, pacht, water en klimaatmaatregelen in bos zijn daar zeer actueel

Manifest Klimaatrobuuste Landgoederen
Soil4U lanceerde ook het Manifest Klimaatrobuuste Landgoederen en particuliere bossen! Eigenaren van particuliere landgoederen en bossen, voelen de noodzaak om samen met de grondgebruikers concrete maatregelen te nemen voor een klimaatrobuust landschap met een gezonde bodem als basis. Zij dagen zichzelf en hun samenwerkingspartners uit om maatregelen te definiëren en uit te voeren. 53 Particuliere landgoed- en boseigenaren spraken hun expliciete steun uit voor het manifest.

Download Manifest klimaatrobuuste landgoederen (pdf)