Circulaire economie

Oostenwind verdient Wecycle-certificaat

Leerlingen van de kinderopvang hielpen familie en bekenden te ‘wecyclen’ door oude kleine elektrische apparaten op de kinderopvang in te leveren voor recycling. De kinderopvang ontvangt naast een mooie beloning een Wecycle-certificaat met 1 ster. 206 basisscholen deden mee met de inzamelactie. Deze werd georganiseerd door Wecycle, die de inzameling en recycling regelt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een sponsorcheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job De school draagt hiermee bij aan zowel het milieu als de maatschappij: de afgedankte apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen en Wecycle doneert 10.000 euro aan Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Lees hier het hele verhaal op Salland1 Met onder een reactie van Huib Lloyd, directeur Jarige Job: “Een geweldige manier om kinderen te betrekken bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu.”