Circulaire economie

Lentekleding ruilen met Rok ’n’ Ruil

Op 19 april wordt er weer een Rok ’n Ruil georganiseerd. Elk half jaar wordt deze kledingruil georganiseerd. Lokatie is De Goede Buren. Hendrik Droststraat 47, en het duurt van 14:00 tot 16:00 uur.  Doe je kleding waar je op uitgekeken bent nog even niet weg.

Kledingruil is hip en happening. Al zeker tien jaar lang worden ruilparty’s georganiseerd op honderden plaatsen in het land, en een veelvoud daarvan over de grenzen. Want waar je ook woont, iedereen heeft wel eens een wat-zal-ik-vandaag-eens-aantrekken moment, staande voor een uitpuilende klerenkast. Een kast vol kleren die er nog heel goed uitzien, maar eigenlijk nooit meer gedragen worden. Olst doet mee met deze trend.

Spelregels
Sinds Twee jaar organiseert Olst in Transitie ook kledingruilmiddagen: Rok ’n Ruil. Kleding van zowel vrouwen, mannen als kinderen kan geruild worden. Behalve broeken, jurken, rokken, shirts en blouses, zijn ook sjaals, tassen en schoenen welkom. De kleding moet wel heel en schoon zijn. De kleding kan bij aankomst opgehangen worden op daarvoor besckikbare hangrekken en tafels. Zo onstaat een heuse kledingwinkel, met dit verschil dat alles hier geruild kan worden en de portemonnee niet open hoeft voor een kledingstuk. Kleding die overblijft kan achtergelaten worden. Deze wordt dan overgenomen door de tweedehands winkel Bij de Buuren.

 

De entree voorde kledingruil is gratis, maar aangezien er door de organisatie wel zaalhuur betaald moet worden, staat er een pot bij de uitgang voor vrijwillige bijdragen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten