Circulaire economie

Leadax wint Circulair Ondernemen Award Regio Zwolle

Bitumen is dakbedekking en dat is bepaald geen duurzaam goedje. Leadax zocht een circulair alternatief. De gigantische berg afval van folie uit autoruiten en veiligheidsglas is nu basis voor de nieuwe dakbedekking.

Deze dakbedekking, Leadax roofing is volledig circulair, het kan aan het einde van de levensduur weer voor 100% verwerkt worden tot nieuwe dakbedekking. Bitumen is belastend voor het milieu. Regenwater dat er opvalt neemt olie mee het riool in en daar kunnen bacteriën die het rioolwater zuiveren niet tegen. Daarnaast is regenwater van bitumendaken ook onbruikbaar om op te vangen en te hergebruiken.

Leadax won met haar circulaire werkwijze de Circulair Ondernemen Award van de Economic Board Regio Zwolle. Deze award werd voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle. De bekendmaking van de prijswinnaar was een van de feestelijke hoogtepunten van de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle bij Mooirivier in Dalfsen, waar meer dan 200 ondernemers uit de regio op af kwamen.

Directeur Van Delden is blij met de onderscheiding. “Deze prestigieuze prijs geeft de erkenning dat we bij Leadax met een team van super gemotiveerde collega’s met de juiste dingen bezig zijn.”

Circulaire ambitie Regio Zwolle
De Circulair Ondernemen Award past bij de ambitie van de Regio Zwolle om economische topregio van Nederland te zijn. De Economic Board Regio Zwolle (EBRZ), waarin ondernemers, overheden en onderwijs samenwerken om de ambitie waar te maken, ondersteunt DORZ met de uitreiking van de jaarlijkse Award. EBRZ-voorzitter Trudy Huisman: “Circulaire economie is een transitieopgave binnen de economische agenda die alle bedrijven gaat raken. Een belangrijke stap om hier invulling aan te geven is dat bedrijven laten zien dat circulair ondernemen kan en geld oplevert. We noemen dit circulair transitieleiderschap. De top 3 genomineerden zijn bedrijven die dit leiderschap tonen en daarvoor mogen zij beloond worden. De EBRZ omarmt dit van harte.”