Circulaire economie

Goede Buren Olst komt de coronacrisis door dankzij giften uit samenleving

Goede Buren in Olst is gered. De stichting die wil bijdragen aan een meer circulaire economie in de gemeente Olst-Wijhe, dreigde in financiële nood te komen door de corona-crisis en vroeg om giften uit de samenleving.

“Omdat we het heel belangrijk vonden en vinden dat wij geen besmettingsgevaar voor elkaar vormen, is de winkel halverwege maart gesloten. Alle inkomsten van de verschillende stichtingen in het pand zijn daardoor weggevallen en dit betekent dat Goede Buren zeer binnenkort niet meer de kosten van het pand kan dragen.”

Dus begon de stichting een inzamelingsactie. En een week later kon de vlag uit: via giften uit de samenleving was de nodige 3500 euro binnen. “Dat het draagvlak in Olst zo groot is dat we binnen een week het benodigde bedrag bij elkaar hebben, is iets waar wij heel erg trots op zijn”, zeggen Martha Beeker en Paul Hendriksen, initiatiefnemers van Goede Buren tegen RTV Oost. “Twee jaar geleden zijn we opgericht. Het geeft ons power om door te gaan.”

Goede Buren is het thuishonk van Stichting Bij de Buuren (tweedehands kleding en speelgoed voor een goed doel), het Repaircafe, het Soepcafe, biologische groente van Overkempe, Energieadvies en ZonderMeer (verpakkingsloos winkelen van droogwaren) en vele kleine ondernemers/.hobbyisten die hun eerlijke cadeautjes zonder kilometers aanbieden. Samen dragen we de kosten van het pand.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten