Circulaire economie Gezondheid

Duits chocolade-fietstransport luncht bij Aardehuizen

De bewoners van de Aardehuizen in Olst verwelkomen zaterdag 2 november aan het eind van de ochtend zo’n vijftien Duitse studenten die op de fiets onderweg zijn van Amsterdam naar Duitsland.  Ze vervoeren ruim honderd kilo biologische chocolade, bestemd voor verschillende winkels in Münster.

De biologische chocolade is door winkels uit Münster besteld bij de ‘Chocolate Makers’ uit Amsterdam. De cacaobonen worden CO2-neutraal op windkracht per zeilschip van de Caraïben naar de fabriek van de Chocolate Makers gebracht.

Pauzeplaats
De Duitse studenten fietsen op 2 november van Harderwijk naar Hengelo. De bewoners van de Aardehuizen bieden hen een pauzeplaats met lunch aan en een rondleiding over het terrein. “Een duurzaam initiatief zoals dit verdient een steuntje in de rug”, vindt Aardehuisbewoonster Tessel Hofstede. De Aardehuizen zijn 23 zelfvoorzienende woningen aan de zuidrand van Olst, die tussen 2012 en 2015 door de bewoners zelf zijn gebouwd. “Sinds de start van de bouw vormt ons ecologische woonproject al een trekpleister voor een breed publiek. Een logische pleisterplaats voor dit duurzame chocolade-transport”, aldus Hofstede.

Al enkele jaren gaan er groepen Duitsers uit verschillende plaatsen met de fiets naar de Amsterdamse chocoladefabriek. Dit gebeurt onder de noemer ‘Schokofahrt’, te vinden op. Het is voor het eerst dat de choco-fietsers de Aardehuizen aandoen.

Ook in Deventer
De chocolade die de Duitsers vervoeren is bestemd voor Münster, maar ook in onder andere Deventer is de lekkernij verkrijgbaar: bij EKOplaza aan de Smedenstraat, de Wereldwinkel aan de Nieuwstraat en bij Coffee Together aan de Lange Bisschopsstaat.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten