Circulaire economie

De leasefiets is in opkomst: Kruiper Tweewielers doet mee

Fietsen naar je werk is voor van alles goed: het houdt je gezond, het milieu is er blij mee en jij draagt niet bij aan files. Sterker nog: je kunt er lekker langs fietsen. Reden genoeg voor de overheid het leasen van een fiets interessant te maken, voor werknemer én werkgever.

Leasen is interessant omdat je een laag maandbedrag betaalt en toch een heel dure fiets kunt aanschaffen. Je kunt ook e-bikes en sportfietsen leasen. Dat kan al voor een paar tientjes in de maand. Dit is inclusief onderhoud, verzekeringen en pechhulp.

Veertig procent van het woon-werkverkeer is korter dan 15 kilometer. Een afstand die prima te doen is per fiets. Dankzij de e-bike wordt fietsen ook voor langere forensafstanden steeds populairder. Zeker als je kiest voor een sportieve hybride fiets, een elektrische fiets of zelfs een high speed pedelec. Mensen zijn dan bereid om de auto te laten staan. Ze voorkomen files en hoeven niet op de bus te wachten.

Zo’n leasefiets wordt helemaal interessant wanneer de werkgever bijdraagt in de kosten. Bijvoorbeeld door werknemers te laten kiezen tussen een kilometervergoeding of een leasefiets.

Je kunt zelf een leasefiets aanschaffen, je kunt dat ook met je werkgever overleggen. Kruiper Tweewielers kan je ook verder helpen.

Kijk voor meer informatie ook eens op Leasefiets.nl