Circulaire economie Energie

Crowdfunding voor YogaFarm bij Sterrenbos Dalfsen

Aan de rand van het Sterrenbos in Dalfsen is een yogaboerderij in ontwikkeling. Samen met Houtleem van Paul Pelgröm verwezenlijkt Sabine Philips daar haar duurzame droom: YogaFarm. YogaFarm is een plek voor verbinding en bewustzijn, waarbij de natuur centraal staat. Het is een centrum voor yoga, meditatie, healing en natuurbeleving en natuureducatie. De locatie wordt op dit moment zo duurzaam als mogelijk verbouwd. En om dat te verwezenlijken is Paul Pelgröm van Houtleem ingeschakeld.

Ecologisch en afvalvrij
Pelgröm heeft bij de renovatie van de voormalige boerenschuur tot gemeenschapsruimte eerst en vooral gekeken welke materialen er uit de directe omgeving gehaald kunnen worden. En uiteraard is alles ecologisch. Een leemkachel volgens de principes van de zogeheten rocketstove massheater, zorgt voor de verwarming. Verbeterde isolatie wordt bereikt met gebruikte dampopen isolatiemateriaal en daarover leemstuc. Er is hout uit het naastgelegen sterrenbos gehaald en klei komt uit de IJssel. De kachel is tweedehands van uit De Groene Golf uit Deventer, klinkers en bakstenen komen uit de oude carport en de naastliggende boerderij. Afvalvrij en ecologische bouwen met leem, stro, vlas, hennep, kalk en tadelakt en hergebruik van materialen uit de omgeving is geheel volgens de principes van Houtleem en volgens wens van de opdrachtgever.

Crowdfunding
Om deze duurzame droom te verwezenlijken is Sabine Philips een crowfunding gestart. Zo kun je o.a. een bijdrage leveren aan het aanleggen van een voedselbos door een of meerdere bomen te financieren. Je kunt ook ruimtes in de voorverkoop huren. Denk dan aan overnachten bij de yogafarm, huur van ruimte voor trainingen of bijvoorbeeld een bedrijfsuitje in de natuur. En als je graag je handen uit de mouwen wilt steken ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de plant- een meewerkdagen.

Ben je enthousiast over het project geworden en wil je meer weten of een bijdrage te leveren? Klik dan hier.