Biodiversiteit Circulaire economie

Wie wint de Groene Twinkeling 2020?

De inschrijving is geopend: wie wint de Groene Twinkeling 2020? Het bedrijf uit Overijssel met de grootste inzet voor biodiversiteit maakt kans op de Groene Twinkeling, de groenste prijs voor ondernemend Overijssel. Bovendien ontvangt de winnaar een cheque ter waarde van 1000 euro! Bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van biodiversiteit kunnen zich de hele maand november inschrijven. Een ander bedrijf aanmelden mag ook.

Biodiversiteit is kortweg de verscheidenheid aan leven in een bepaald gebied – van een waterdruppel tot een compleet bos of zelfs de aarde als geheel. Wij houden het liever dichterbij: biodiversiteit in Overijssel en dat in combinatie met ondernemers. Al vanaf 2012 reiken wij jaarlijks de ‘Groene Twinkeling’ uit . We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden en het belang van een veerkrachtig ecosysteem begrijpen. Dat stimuleren we graag met deze groene award. Bovendien maakt het winnende bedrijf dit jaar kans op een extra prijs: een cheque ter waarde van 1000 euro om te besteden aan promotie en ontwikkeling van biodiversiteit en ondernemen. Want hoe rijker de biodiversiteit, hoe groter de kans op een gezonde leefomgeving, economische ontwikkeling en aanpassing aan nieuwe uitdagingen zoals klimaatverandering.

Wie komt in aanmerking?
Een bedrijf dat een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling en zichtbaarheid van de biodiversiteit. Het initiatief of product levert een bijdrage aan het bevorderen van biodiversiteit en kennisoverdracht daarover.

Aanmelden
Ben jij, of ken jij een bedrijf dat de Groene Twinkeling verdient? Lees dan de criteria op de website. Aanmelden kan de hele maand november door het pitchformulier op de website in te vullen en in te sturen. Hier lees je meer over de procedure.

Initiatiefnemers
De Groene Twinkeling is een initiatief van Overijssels Particulier Grondbezit (OPG),Landschap OverijsselNatuur en Milieu Overijssel (NMO), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse ondernemers om zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 tijdens de groenste nieuwjaarsreceptie van Overijssel in het buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. De stimuleringsprijs geldt als een aanmoediging en een impuls om biodiversiteit in de bedrijfsvoering te verankeren.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten