Biodiversiteit

Welkomstkaart voor diersoorten die het moeilijk hebben

De provincie heeft welkomstkaarten ontwikkeld met tips & tricks om jouw tuin, schoolplein of buurt aantrekkelijk te maken voor aandachtsoorten.  Aandachtsoorten zijn bijvoorbeeld de ringslang en de boerenzwaluw, dieren die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken omdat ze anders het lootje leggen. Sommige planten hebben ook meer aandacht nodig.

Sommige planten en dieren die in Overijssel leven zijn echt bijzonder. Denk aan de kievitsbloem, de otter, steenuil, das en de grote vuurvlinder. Toch kent niet iedereen deze planten en dieren. Dat is jammer. Als mensen de natuur beter leren kennen, zorgen ze er beter voor. En denken ze beter na over hun leefomgeving. Daarom willen we meer mensen kennis laten maken met deze dieren.

Extra aandacht voor bepaalde plant- en diersoorten|
Voor sommige Overijsselse planten, dieren en leefgebieden is extra aandacht nodig. Deze planten en dieren zijn opgenomen in een lijst. Deze lijst heeft de aandachtsoortenlijst. Planten en dieren op deze lijst willen we beschermen en sterker maken. Soms weten we nog niet wat daarvoor nodig is. Er moet dan bijvoorbeeld onderzoek gedaan worden. De provincie Overijssel stelt daarvoor geld, mensen en informatie beschikbaar.

In april 2019 voerde de provincie Overijssel een onderzoek uit naar de staat van biodiversiteit in de provincie. Dit rapport kun je hier lezen.

Via deze link kom je bij de welkomstkaarten.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten