Biodiversiteit Klimaat

Uitnodiging ledendag lokale IVN- en KNNV-afdelingen uit Overijssel

Deventer is de bestemming van de Ledendag voor okale IVN- en KNNV-afdelingen uit Overijssel. Die dag is op vrijdag 24 mei 2019. Deventer is niet alleen een mooie stad met een prachtig oud centrum, oude bomen en veel cultuur. Er is ook veel mooie natuur te beleven!  IVN Deventer en Natuur en Milieu Overijssel nodigen alle Overijsselse IVN-ers en KNNV-ers van harte uit om elkaar te ontmoeten in de natuur en historie van Deventer. Donateurs, vrienden en samenwerkingspartners van afdelingen zijn ook welkom.

Bekijk de officiële uitnodiging via deze link

Je bezoekt het oudste stadspark van Nederland; De Worp. Met bomen tot wel 200 jaar oud, van de tijd net na de oorlog met de Fransen. Er is ook ruime aandacht voor Ruimte voor de Rivier en de nieuwe nevengeulen bij de IJssel (zie foto). Liefhebbers kunnen kiezen uit een bezoek aan een authentieke houtzaagmolen uit 1863 of een sporenexcursie van bevers met bezoek aan een beverburcht in de Ossewaarden. Tegenover de molen is een wand voor oeverzwaluwen. Deze gaan we bekijken met een telescoop.

In de middag ga je langs de restanten van een oude vikingwal die moest voorkomen dat Deventer weer geplunderd zou worden door de Vikingen.

Programma
09:00 Ontvangst met koffie/thee en koek
09:30 Introductie over IVN Deventer en Ruimte voor de Rivier
10:00 Start excursies
12:00 Lunch (in de Fermerie, oud hospitaal)
13:30 Vervolg Excursies
16:00 Afsluiting met hapje en drankje

Praktische Info
Start en einde zijn in de ‘Buitensociëteit en Bowling’ De Worp, Twelloseweg 1A, Steenenkamer. Dit ligt net aan de overzijde van Deventer aan de Gelderse kant van de IJssel. Er is daar ruime gratis parkeergelegenheid.

Kom je met het OV?
Loop 15 minuten door de stad en ga met het pontje de IJssel over. Van daaruit is het nog 300 meter rechtdoor tot aan de sociëteit.

Aanmelden en prijs
Prijs voor deelname is 10 euro
Aanmelden en betalen kan via de aanmeldformulier!

NB: het is niet mogelijk om alle plekken deze dag te bezoeken. Daarom graag een keuze maken tussen de houtzaagmolen en de sporenexcursie in het aanmeldformulier. Voor de rest loopt iedereen dezelfde ronde.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten