Biodiversiteit

Tuintips in Week van de Groene Tuin: stenen er uit!

Zo ziet de tuin er nu uit

Het is de Week van de Groene Tuin. Doel is te kijken waar overbodige verharding in je tuin of buurt vervangen kan worden door groen, zoals planten of bloemen. Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, Branchevereniging VHG en de Tuinen van Appeltern roepoen jou op jouw tuintip te delen via #Weekvandegroenetuin. Je mag ons ook een mailtje sturen natuurlijk, dan maken wij er een berichtje van.

Leefbaarheid

Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de buurt.

Tuintips

De ‘Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden meerdere malen per dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen.

Alle informatie en tips zijn terug te vinden op weekvandegroenetuin.nl over de volgende thema’s:

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten