Biodiversiteit Gezondheid

Tip van Energieloket Salland: Schoffel brandnetels niet weg, eet ze op

Brandnetel is een groente, geen onkruid! Je schoffelt je worteltjes toch ook niet weg?

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Wat dat met energie te maken heeft? Nou, gezond eten is een bron van heel veel energie. Energieke mensen vinden het heerlijk te bewegen, dus die wandelen en fietsen meer, dan dat ze de auto pakken. En de kans is groot dat een energiek iemand de temperatuur in huis ook wel een tandje lager vindt kunnen. En brandnetel is een heel gezonde groente, met heel veel energie. Kijk maar eens op internet wat je er allemaal van kunt maken. Soep, pesto, taart en nog veel meer.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten